Dame Jamie Vardy от Лестър Сити даде допълнителна забрана на играта за неправилно поведение

Варди прие таксата, но поиска лично изслушване, с надеждата, че може да е успял да убеди панела да вземе по-снизходителна представа за поведението си, след като беше изпратен в равенство 2-2 на стадион “Кинг Сиуър” преди осем дни, все пак продължителната забрана винаги изглеждаше най-вероятният сценарий от момента, в който ФА даде сигнал за намерението си да предприеме действия.

Нападателят на Лестър, който също е глобен с £ 10,000, сега ще бъде принуден да гледа от щандовете за втората поредна игра. Той изпълни задължителната си забрана за един мач в неделя, когато Лейчестър изстреля Swansea City с 4: 0, а резултатът и представянето му дадоха на Claudio Ranieri и неговите играчи убеждението, че могат да се справят без водещия си голмайстор.Leicester междувременно бяха глобени с £ 20,000, след като признаха, че ФА е обвинена, че не е успяла да гарантира, че играчите им са се справили добре. Vardy ще бъде на разположение за последните два мача на сезона, у дома на Евертън в събота седмица и далеч в Челси в последния ден, когато той се надява да добави към рекорда си от 22 цели на Висшата лига. Победата в понеделник вечер между Спърс и Уест Бром означава, че Лестър може да претендира за първото си първенство с победа в “Олд Трафорд”. Червената карта, която Варди получи срещу Уест Хем, беше много спорна и първият му като професионален футболист , Джон Мос, съдията, беше в центъра на няколко спорни решения в този ден и работата му с играта беше широко критикувана.Варди вдигна две жълти картони, вторият за предполагаемо гмуркане и той не успя да скрие гнева си, когато напусна терена, което доведе до Мос, който спомена за поведението на 29-годишния в неговия мач отчет. Рияд Марез казва победа в Манчестър Сити дадоха на Leicester вяра в титлата.

Рой Ходжсън, мениджърът на Англия, се зае със себе си да изкаже три дни по-късно в защита на Vardy, настоявайки, че играчът е жертва на несправедливост.Реакцията на Варди на изпращането му е “човешка”, според Ходжсън, който също твърди, че нападателят не е виновен за акт на симулация. Въпреки че беше смятан за удар за Лестър в онова време, по-специално тази идея, че техният най-плодороден играч би могъл да пропусне две игри на такъв критичен етап, Леонардо Улуа се оказа способен заместник на Върди с два гола срещу Суонсий Сити. Сега Лестър ще се надява на повече от същото от аржентинеца в Олд Трафорд.

Rate this post