Curtis Pride: gluhi nogometni čudak iz SAD-a koji se okrenuo pro baseballu

Curtis Pride nikada nije smatrao gluhom kao hendikepom. U stvari, on je smatrao da mu daje neke prednosti nad ostalim Bet365 sportašima. “Osjećao sam se kako mi je to puno pomoglo”, kaže on Guardianu, dodajući kako mu to omogućava da se usredotoči na zadatak koji je pri ruci ” I ne dopusti da me buka smeta. Dao mi je kao šesto čulo i bolje predvidjeti. Također vam daje motivaciju dokazati drugima da mogu to učiniti jednako dobro. “Kao tinejdžer, Pride je to dokazao – u tri primjerka, a zatim i neki. Sudjelovao je na College of William i Mary na Bet365 klađenje putem interneta košarkaškoj stipendiji. Bio je odličan bejzbolsko igralište, bio u mogućnosti provaliti letne kugle na izlazu dok je postao prilično pristojan hitter.I bio je smrtonosni naprijed za SAD kao standout na prvom Svjetskom kupu pod 16 godina u Kini 1985., u vrijeme kada nisu bili brojni američki igrači na svjetskoj pozornici nogometa.

Od 17, Pride je donijela odluku o Bet365 karijeri, odabrala baseball i započela izvanrednu 23-godišnju profesionalnu karijeru u malim i velikim ligama. Baseballova dobitka postala je gubitak nogometa. Mnogi promatrači nogometa, treneri i dužnosnici postavili su pitanje: što ako je Pride izabrao nogomet?

“Vjeruj mi, sigurno će propustiti igru,” rekao je Angus McAlpine, bivši trener američkog U-16 1987. godine. “On pruža osobnost igri”.

Tko bi mogao okrivljavati ponos? Američki Bet365 nogometni prolaz izdržava svoje najmračnije dane. Sjevernoamerička nogometna liga je izašla iz posla nakon sezone 1984. godine.SAD nisu kvalificirali za Svjetsko nogometno prvenstvo od 1950. godine, dodjeljivanje Svjetskog kupa 1994. godine ne bi se dogodilo do 1988. godine, a Major League Soccer ne bi započeo do 1996.

“Nije bilo budućnosti Nogomet “, reče Pride u to vrijeme. “To je bio novac. Nogomet [na profesionalnoj razini] nije popularan i opada u Americi.

Pride je zapravo želio Bet365 sudjelovati u još jednom sportu, ali mu nije bilo dopušteno igrati se boriti u nogometu nakon godinu dana nogometnog zastava , “Moj otac me nije htio pustiti zbog visokog rizika ozljede. Pa sam umjesto toga igrao nogomet “, kaže on.Njegov je heroj bio Pele. “Uvijek sam ga pokušavao oponašati na ocjenu [na različite načine]”.

Dok je pohađao John F Kennedy High School u Silver Springu, Maryland, 6ft, 210lbs Pride je postao prvi košarkaš u povijesti škole koji je zaradio više od 1.000 bodova. Četverogodišnji starter na bejzbolskom timu, pobijedio je 509 i osvojio pet kućnih igara u 16 utakmica kao Bet365 stariji. Na nogometnom igralištu, Pride je proglašena 1986. gimnazijom Parade Magazine All American. Njegova brzina i atleticizam uhvatili su oko McAlpinea.SAD su se kvalificirali za prvaka 1983 Concacaf U-16, no budući da je momčad bila pretjerana u konkurenciji 1985. godine, trebala je nova momčad. “On bi pokupio loptu i pokazao veliku brzinu”, rekao je McAlpine novinaru 1987. godine. “Ne samo to, imao je još jednu dimenziju – brzu stopu u kutiji.” Ako ste pogledali dječaka Na terenu, mislite da ovaj tip ne može igrati. Bio je toliko tehnički nepredvidljiv. Lopta bi bila ispred Bet365 gola i pogodio je kutnu zastavu. Činilo se da je izgubljen vani, ali sve više i više sam ga pogledao, volio sam ga. Što se tiče vještine s loptom, činilo se da je na pravom mjestu u pravo vrijeme.Ja ga zovem radarom u svom umu. ”

Ponos je prošao kroz niz ispita i napravio tim. “Bio je izvrstan momak”, izjavio je bivši suigrač Lyle Yorks, 1987. Gatorade National Player of the Year i dvostruko NCAA Division I na Sveučilištu Virginije, koji je na kraju postao igrač. “U Pekingu se našao košarku. Radili smo malu košarkašku igru ​​i igrao je loptu. Bio je tako velik Bet365 atletičar. ”

SAD su izgubile Gvineju, 1-0, u drugoj utakmici dvobojnika za otvaranje turnira prije gomile kapaciteta na Stadionu radnika u Pekingu 31. srpnja. “Bio je toliko jak i eksplozivan”, kaže Yorks, prisjećajući se kako su protivnici pokušavali suzbiti Prideovo uho u vrućini igre.Ponos je nosio glavu kako bi znoja ostala izvan uređaja.

Na jednoj igri, Pride je bio na leđima za nekoliko centimetara. “Bilo je više od 80.000 na našoj utakmici”, kaže Yorks. “Odbijala je zviždaljka i nije čuo Bet365 ništa. Prošao je cijelu polovicu terena, pucao na cilj. Svi su ostali prestali igrati. Dakle, samo razmišljanje o preprekama koje je morao prevladati da igraju na toj razini bio je prilično nadahnut i prilično poseban. “Pride je pokazao kako je poseban protiv favoriziranog Bolivije i buduće zvijezde reprezentacije, Marco Etcheverry, koji je postao DC United legendi.

U drugoj grupi utakmici, 2. kolovoza, SAD su šokirale Južne Amerike, 2-1.Nakon što je postigao Etcheverry, Pride je zauzeo pozornicu, postavivši Larry McPhailov 51-minutni ekvalizator i postigao pobjedu u 64. minuti. “Osjećao sam da od pobjede u igri imamo legitimnu Bet365 priliku da prijeđemo na sljedeći krug”, kaže Pride. U dva tjedna kasnije, u pobjedonosnoj se utakmici protiv domaćina, Kina, SAD izgubila 3-1 s Prideom u 78. minuti. “Izgubili smo tešku igru”, kaže Pride. “Bili su previše za nas.”

Na njegovo iznenađenje, Pride je odabrana kao jedan od najboljih 15 igrača na svijetu na svojoj dobnoj razini. “Bio sam šokiran jer znam da su mnogi i mnogi vrhunski igrači na svijetu”, rekao je. “Ali samo da bude imenovan jednim od top 15 igrača bio je stvarno čast i poniznost. To mi je dalo više povjerenja. ”

Kada se Pride vratio u države, očekivali su drugi izazovi.U Williamu i Mariji, 1987. godine je dobio ime u kolonijalnoj atletskoj udruzi košarkaškog sveučilišta i Bet365 dvaput na sveobuhvatnom timu CAA.

Nogometni trener Al Albert pokušao ga je nagovoriti da se igra u jesen. “Uvijek smo skočili preko Curtisa”, kaže on. “Vidjela bih ga u jesen i razgovarali smo o nogometu. Bio je dobar prijatelj s nekoliko djece na timu.Uvijek je rekao: “Volio bih igrati nogomet, ali očito sam ovdje da igram košarku na punu stipendiju.” Ali Pride je igrao jedno proljeće u sedam sedam turnira zajedno s dva W & M nogometni igrači koji su bili nogometni entuzijasti – Steve Christie, koji je izveo najduži terenski gol (54 metara) u povijesti Super Bowla (XXVIII 1994.) za Buffalo Billove i Michaela “Pinball” Clemonsa koji je igrao za Kansas City Chiefs i Tampa Bay Buccaneers u NFL-u i Toronto Argonautsima u Bet365 kanadskoj nogometnoj ligi prije nego što postanu izvršni tim s potonjem.

“Imali smo tri najbolja sportaša u školi koji su bili nogometaši i uspjeli su u tom sedmom turniru kako bi ih svi mogli igrati.To vikend nas je pretvorio u ekstremno športsku ekipu “, kaže Albert, koji je dodao kako se dobro nasmije s Walterom Chyzowychom, bivšim američkim trenerom koji je trener Wake Foresta. “Ovi momci nisu samo podizali nas do razine athleticizma boljih nogometnih ekipa, oni su nas vodili u profesionalni atleticizam, igrači su bili tako brzo i snažno”. Albert kaže da je Prideova ” Dodir nije bio velik tada. Nije mnogo igrao, ali bio je Bet365 pregršt. ”

” Ne sjećam se puno pojedinosti o tome osim što smo pobijedili.Otišli smo razmišljati, ako bismo mogli dobiti ove tri momke na terenu za nas iduće godine, to bi bio prilično dobar tim “, dodaje on. “Mislim da bi svi igrali nogometne utakmice.” Unatoč njegovom međunarodnom nogometnom uspjehu, Pride je odlučio nastaviti svoju karijeru u baseballu nakon što ga je New York Mets odabrao u 10. krugu 1986. godine skica.

“Nogomet je bio moj najbolji sport, ali ne i moj omiljeni sport za igru”, kaže on. “Uvijek sam volio igrati bejzbol. Ako sam morao početi iznova, a mi smo bili u ovoj generaciji kada je nogomet sada postao popularan, možda bih se drugačije Bet365 putovao i otišao u inozemstvo. ”

Vjerujem ponos za sedam godina Manje ligama, prije nego što je debitirao u glavnom ligu s Montreal Expos.Manji čovjek bi odustao od sna mnogo godina prije. “Pa, uvijek sam vjerovao u moju sposobnost i bio sam odlučan…i pokušao sam ostati u igri koliko sam mogao jer sam znao da mogu igrati u glavnim ulogama”, rekao je , “Bio je to stvar tim koji mi je dao priliku.Uživao sam u društvu i bio u mogućnosti doživjeti različite gradove i putovati i upoznati puno ljudi. “Njegov nezaboravan trenutak došao kada Pride je prikupio svoj prvi veliki hit, dvostruko u Montrealu 8-7 Osvojiti Philadelphia Phillies, tijekom plamenovske utrke u rujnu 1993., “Imala sam petominutnu ovation”, rekao je. “Bio je to vrlo emocionalno iskustvo.” 1996. godine Pride je uživao u karijeri, odigravši 10 domaćih vožnji i vozio se u 31 staze dok je udarila .300 u samo 267 atletika za Detroit Tigers. U vrijeme kad je umirovljen 2008. godine, Pride je igrao za šest MLB timova: Montreal, Detroit, Boston, Atlanta, New York Yankees, Anđeli u Los Angelesu.Njegova karijera koja je pogodila statistiku Bet365 zasigurno nije bila kvalitetna kuća slavnih, ali svakako respektabilna: 20 homers, 82 IRB, .250 prosjek u 796 at-šišmiša i 421 igara. Imenovan je trenerom na Sveučilištu Gallaudet, Koledž za gluhe i nagluhe učenike u Washingtonu za sezonu 2009. godine. Transformiranje bejzbolskog tima bi trebalo vremena. “Uživao sam u treninzima u Gallaudetu”, kaže on. “Bio je to dug i težak proces jer sam došao promijeniti cijeli bejzbolski program.” Tim je poboljšao, osvojivši rekordnih 25 utakmica u 2012, nedostajući naslov North Eastern Athletic Conference po igri. Ove se godine Bison borio.Ponosno pokazuje da je program “možda jedan ili dvije godine udaljen” od dolaska u NCAA III. Turnir.

“Ova godina je bila teška”, kaže on. “Bila je to teška i izazovna godina za nas jer smo vrlo mlada ekipa i prolaze kroz iskustvo učenja i čineći puno pogrešaka. Ali bit ćemo bolji tim iduće godine zajedno s nekoliko visokokvalitetnih novaka koji dolaze. Zato sam uzbuđen zbog sljedeće godine. Mislim da je to godina u kojoj konačno ulazimo u NCAA turnir. ”

Zbog nogometa, prilično je loš Pride nikad nije imao priliku igrati na svom NCAA turniru i na profesionalnoj strani.

“Zanimljivo je. Vremena su se promijenila “, kaže Yorks. “Danas dolazim u Europu i radim na hrpi bavljenja i mogućnostima koje ta djeca imaju danas.…Tko zna što bi učinio da je došao danas? Možda bi otišao na drugačiji put. “Albert dodaje:” Sigurno je imao taj jedan trenutak u Kini i napravio sav svijet. To je prilično dobro. Tko zna koliko je mogao otići? Nikad nećemo znati. Možemo samo pretpostaviti. “

Rate this post