Хуан Мартин дел Потро отмъсти за олимпиадата по Анди Мъри в Купата на Дейвис

Полуфинал на Купата на Дейвис, който започна с нервно предчувствие, завърши с повишено безпокойство за Великобритания, който влезе на втория ден с 2: 0 и се вгледа в бит, изчерпан Анди Мъри, за да спаси каузата в двойките заедно с брат си , Джейми, в деня след погребението на дядо си. Когато Кайл Едмънд, герой на белградската четвъртфинала победа над Сърбия в отсъствието на света No2, не успя да укроти Гуидо Пела в петък вечерта, Британската пейка и останалата част от стадиона бяха покрити с натрапчиви духове. Елегантният аржентински левичар си заслужаваше победата, удряйки се с точност от земята, за да дойде отзад и да спечели 6-7, 6-4, 6-3, 6-2 в минута за три часа.

Това беше смазващ удар за Едмънд, който игра толкова добре в US Open и за около час.Но 49 непринудени грешки до 20 създадоха прекалено голямо препятствие за Йоркшир, който даде шанс на Пела 18 да прекъсне шансовете си. Само два пъти след 117 години от състезанието Великобритания се върна от 2: 0, за да спечели вратовръзка: през 1930 г. срещу Германия и през 2013 г. срещу Русия, което беше началото на серия, която доведе до вдигането на купата в Гент последно Ноември за първи път от 79 години.Nick Kyrgios получава Австралия да спечели старта в Купа Дейвис Прочети повече По-рано в петък мързеливата сила на Хуан Мартин дел Потро от земята преодоля безпрецедентна изложба на асо-събиране от Мъри.Скокът удари 35 от тях, девет повече от предишните си най-добри покер в US Open през 2005 г., и изглежда, че се стреми към най-прекия път към финалната линия в края на дълго, успешно, но трудно лято неговият първи успех се понижи с 52%. Ако след загубата на най-дългия мач от 11-годишната си кариера Мъри може да събере още две значителни усилия този уикенд, за да отиде с многото други, които той е извикал през годините за себе си и за отбора, той ще заслужи свободата на всеки град в страната – а не само родната му Шотландия.

Капитанът на Великобритания Леон Смит със сигурност трябва да залага на извънредно голямото сърце на най-добрия играч в страната и след това да го помоли да отиде още една миля обратни сингли в неделя. Смит каза: “Имахме много добри дни.Но в един момент, особено когато сме в световната група, играем срещу големи отбори, някои дни ще бъдат такива. Не можеш да спечелиш всичко. Всеки се чувства плосък точно сега. Анди? Не знам. Трябваше да седя на съда за следващия мач на “Едмънд”. Ще се свържа с него, когато се върнем. “Няма логична алтернатива. Мъри е пренесъл отбора в продължение на години; ако го попитам, ще бъде трудно да се оттегли, но преди резултата от “Едмънд” той не беше сигурен. “Не знам”, каза той на пресконференция, отбелязвайки слабостта на отговорите му. – Ще трябва да видя как съм, когато се събудя. Вероятно ще взема решение. Ако се възстанови добре, ще бъда любимецът да спечеля в неделя. ”

Тенисът не е всичко, с което трябва да се справи.Бащата на дядото на братята Гордън умря миналата седмица и Джейми пропусна мача в петък, за да присъства на погребението. “Беше трудно”, призна Анди, който прекарваше време с тази страна на семейството по-рано през седмицата, “но винаги съм планирал да играя.” Мъри, роден само на пет мили от арена на от другата страна на Глазгоу преди 29 години искаше да спечели над Дел Потро толкова, колкото той, когато победи Аржентина за шести път в осем конкурса, за да спечели втория си олимпийски златен медал в Рио само преди месец. Все пак не може да се отрече големия мъж, който спечели 6-4, 5-7, 6-7, 6-3, 6-4 за пет часа и седем минути, точно един час по-дълъг от бразилския им епос. “Това е много добра граница”, каза Мъри.

“Това се случва в тениса, се случва в спорта понякога. Може да е било така.Току-що изигра малко по-добре в петия сет. “Това беше високото ниво на износване от първата игра, която отнемаше на Мъри девет минути, за да спечели, до финалните удари и блокове и писъци на наслада и мъката от петия сет. Осемте хиляди, присъстващи в обстановка, която би могла да бъде построена за самата цел на генерирането на враждебни децибели, получиха победителя с вид на уважение, който обикновено се запазва за един от техните собствени – особено този от техния собствен.

приет герой на деня, обаче, беше Дел Потро, който остави толкова на съда, колкото и победилия Мъри. Има нещо извънредно приятно за Дел Потро, което има лице като момче и преднахожда, които биха могли да бъдат изковани в ада. Често той рисуваше кръв, чудно, че синът съд не се превърна в червено.Накрая резултатът се свеждаше само до три точки – победителят взел 173 от тях – и ако видимите доказателства и свидетелствата на всеки от тях не бяха достатъчни, за да подчертаят ангажираността на главните герои, някои други номера са неоспорими. Нито един от тях не е прекарал по-конкурентно време в тенис корта, отколкото в този мач. Мъри отиде четири часа и 54 минути, за да победи Новак Джокович във финала на “Юнайтед Оупън” през 2012 г., а последният най-дълъг мач на “Дел Потро” също беше срещу сърби, четири часа и 43 минути в Уимбълдън преди три години.

точки на прекъсване. Дел Потро взе шест от шансовете си, Мъри четири. Но не всички от тези в дебитната колона на който и да е играч бяха изгубени възможности; толкова много от тях са били законно спасени, вместо да се губят.Facebook Twitter Пантерест Дел Потро повторно изграден backhand го направи отново опасност. Снимка: Андрю Бойърс / Ройтерс

Въпреки че са по-добре поставени, в лагера на Аржентина има най-малко тревога. Както Мъри отбеляза: “Няма причина Кайл или Дан [Евънс] да не могат да наложат Хуан трудно. След мача, който имахме днес, няма значение дали ще играе утре. ”

Нито пък Дел Потро. На въпроса дали ще се направи на разположение за двойните, той каза с усмивка: “Сега, не. Аз ще се опитам да се възстановя, както и колкото може по-бързо, но няма да е лесно. Толкова уморен. Имам крампи навсякъде. “

Rate this post