USTA обсъжда служебните часовници и елиминирането на услугата позволява да се подобри тениса

Американската тенис асоциация разглежда промените в играта, които смятат, че могат да ускорят играта и да направят по-атрактивна перспектива за телевизионните зрители. Според Stacey Allaster, главен изпълнителен директор на USTA за професионален тенис, ощипванията биха могли да включват часовник от 20 секунди за сервизите, краят на изчакването на покани за сервизи, които падат справедливо и гарантират, че мачовете започват в рекламираното време.

“Искаме да правим нововъведения, но трябва да го направим по такъв начин, че да донесем играчите”, каза Аласър, въпреки че с предупреждението, че всички промени ще бъдат тествани на по-ниски нива, преди да бъдат въведени на про веригата.

Това е идеята да експериментирате с 20-секунден сервизен часовник тази година на младшите и колежански поканени US Open турнири.Въпреки че все още не е ясно дали мачовете действително се движат по-бързо, очевидно е имало ефект: от 260 мача досега са издадени 24 предупреждения за часовник и нито един не е довел до повторно нарушение, което би довело до наказание “Харесва ми”, казва Даниел Колинс, който спечели колективната титла на US Open в събота.

“Тъй като в колеж тенис хората наистина се държат зле. Това е лудост колко време хората правят между точките. “Новак Джокович настоява за използване на треньор, за да се ограничи преди финала на US Open Прочетете повече

Бавната игра е била тема на спор за професионалните обиколки в продължение на години, часовник, предупреждения или наказателни точки остават изцяло на преценката на съдията.Това напрежение беше в пълен поглед по време на полуфиналите на петъчните мъже, когато и Стан Уовинка и Кей Нишикори бяха предупредени за бавната игра, както и Gael Monfils в мача срещу Новак Джокович. Други идеи, които бяха обсъдени , според Allaster включват елиминиране на услугата, която би позволила обслужването, което удари мрежата и падне, за да може да се играе; по-строг контрол на банята на играч и прекъсване на нараняванията; и намаляване или премахване на удара за затопляне преди мача, което може да забави планирания старт на мача.

“Ако фен настрои в ESPN за мач от 4 часа и не започне до 4.15, вероятно щяхме да ги загубим, защото щяха да започнат да кликват и щяха да кликнат върху друг спорт, – каза Аластър. “Затова трябва да сме по-бързи, за да стигнем до шоуто”. Аластър, който дойде в USTA наскоро, след като беше изпълнителен директор на Женската тенис асоциация, заяви, че технологията е друга възможност за промяна.Аластер отбеляза, че технологията за заснемане, за да се определи дали топките са в или извън, която е била част от Отвореното от 2006 г. насам, има допълнителна полза от помагането на почитателите да се ангажират по-активно.Същото може да се случи, казва тя, ако са поставени малки камери на тела или шапки на играчи. “Хората можеха да видят какво е да върнат една от тези големи победи.” Аластър отбеляза, че US Open е първият, който въвежда промени в миналото: състезанието остава единственият турнир, финалната среща с tiebreaker и че турнира със смесени двойки вече не съдържа никаква реклама, което означава, че при 40-40, още една точка решава играта, а не едната страна да спечели два поредни мача.

p> Също така, всички останали събития с изключение на “Уимбълдън” са преминали до най-добър от три формати за двойката мъже, вместо най-добрите от пет.Но ако не спечелите реклама в повече събития или в най-добрите от три в мъжките сингъла в големите не са идеи, които са привлякоха много сериозна дискусия, каза Аластер, дори и с необичайния случай на най-посетения Джокович да получи три полковника или пенсиониране поради наранявания на противниците.

“Можем ли да кажем, че никога няма да се случи? Не бих казал това. Дали това е в краткосрочен хоризонт?Бих казал, че това не е нещо, което се обсъжда, “каза Аластър за идеята за най-доброто от три. “Но бих казал, че всичко трябва да бъде на масата, тъй като се отнася до здравето и благополучието на спортистите”. Райев Рам, който загуби в двойния финал с партньора си CoCo Vandeweghe, попита износването, което най-доброто от петте серии поемат мъжете в сингъла и дали такива дълги мачове наистина играят най-много по телевизията.

“Не знам кой има шест часа да гледате тенис мач, със сигурност не, “казва Рам. “Това, което тези момчета може да направи там, е невероятно. Но за да гледате пет серии от някои от тези момчета, които играят митинг на 40 топки, е трудно да си помислите, че това ще бъде добър продукт от тениса на бизнеса. “

Rate this post