Славия – Карвина 3: 2, шампионът се приближи до Пилзен, два гола отбеляза Стох

За малкия словашки полузащитник Стох, който дойде в Славия миналото лято, той беше втори и трети в чешката лига. Първите две пред домашната публика.

След половин час игра той пое точния пас на съотборника на Хромади и вкара вратаря на Карбан Льо Джанга в равенството с 1: 1. След още един час той даде друга цел. Hushbauer премести топката отдясно в центъра на терена, Stoch се протегна от двайсет ярда и отбеляза.

Изглежда, че Славия е спечелила Карвина, защото дотогава не е изпълнявала добър футбол. “Когато играхме най-лошото, той ни заведе в играта.Той беше най-добрият на терена – похвали треньорът Trpišovský.

Беше повече от домашното представяне, изпълнено с неточности. “Ние не се оправихме добре в мача. Носехме комикси и счупихме много, бяхме нервни. “Не сме много уморени и имаме глупав гол”, каза треньорът.

Вторият отбор на масата загуби трети път в последните четири мача. Този път той постигна гол за четвърт час и прост прекъсване на Карвина, който завърши Калабиеска след прохода на Степановски.

В по-хладно време и плътен дъжд, сякаш глупаците не могат да влязат в темпото. Комбинирани, те не го направиха, а топките не донесоха много успех.Единствено Hochbauer имаше шанс преди първия гол на Stoch, но вратарят Le Giang стреля с удара си в близкия полюс.

От друга страна, Карвина, която още не е играла в седем мача, не се е страхувала. Дори преди портата се опита да атакува. И след падането на Калабишка на ръба на наказателното поле, гостите поискаха и наказание. Напразно.

В края на второто полувреме Карвина отново успя да прокара Славия пред наказателното си поле, но това беше повече от изстрел на Будин от директен удар над вратата.

И това беше вярно след втората цел на Славия. Тя загуби капитан Шкода по време на мача, който бе заменен от травмата преди почивката.Въпреки това, след като ъглов удар в края на второто полувреме, Stugger Jugas успя да се промъкне през наказателното поле. По-малко от петнадесет минути преди края на сезона, Льо Джанга изгаря и успокои третия гол.

Това беше необходимо, защото резултатът беше малко след пристигането му на терена, коригиран от нападателя Карвин Вагнер. На трето място, резултатът не беше достатъчен, за да отбележи и загуби 2: 3. Напротив, те можеха и все още трябваше да печелят, защото Tecl и Sobol бягаха сами пред вратата, а извънредните шансове неоправдано се разшириха.

“Аз съм доволен от представянето с по-малко резултат. Чувствах се тук тази вечер.Може би сега е малко мразовит, но сме се разбъркали добре, направихме го добре, знаем, че Славия играе. Очаквахме да бъде по-силен, но може би по-опитен и Стоха, който реши мача, “каза треньорът Йозеф Муха.

Победителите след победата на водещия Пилзен, който играе в неделя срещу Спарта, за първи път от август те се приближиха до четири точки.

Rate this post