Тежък товар на Ancelotti

Със сигурност Surry печели по-малко в Наполи. Понякога по-малко. Ясно е, че De Laurentis не би “заплатил” такава заплата на друг треньор, особено на местния. И там Анчелоти – моля те. И всичко, защото дон Карло е паметник. И е необходимо да му платим на най-висок ранг. Де Лауритис разбира това перфектно, затова той не се изправи срещу цената. В допълнение, президентът на Наполи разбира перфектно следния нюанс: ако Наполи може да спечели Скудето, само с Анчелоти е начело. Никой друг, по думите на Дон Аурелио, няма да може да натисне трона на Ювентус.

С една дума, De Laurentis твърдо вярва, че е извадил щастлив билет за лотария. И този път “златото” на националния шампионат със сигурност няма да го избегне.

Тежък товар на Ancelotti

Дали Анчелоти разбира, че в новия клуб има ролята на Месия? Разбира се, да. Не мога да разбера. Той бил прекалено опитен в такива игри с ума; той обикновено се чувства удобно в такава задушаваща атмосфера. В същото време, обаче, Анчелоти, като най-умният и най-умен човек, не може да разбере, че всъщност няма време да победи бившия си клуб от сегашния си пиедестал. Освен че не са необходими инструменти за това. Нека да бъдем откровени: настоящият “Наполи” в персонала е по-нисък от текущия “Ювентус”. И пейка в Turintsev и по-дълго, и по-добре.

Освен това “Бианконери” играе по една и съща схема, а с един треньор не е първият сезон, а Роналдо не се е отказал от равновесието в отбора, но се е присъединил към отбора. Всъщност първото среща на двамата главни претенденти за Скудето през сезона ясно показа, че Наполи все още не е достигнала нивото на Юве.

В такава ситуация – когато противникът е обективно по-силен – Анчелоти не беше много отдавна. Много дълго време. Вероятно, ако съставим исторически паралели, после за последен път в нещо подобно, Карлито “се сблъсква с” преди 20 години – през 1998 г., когато работи в Парма. Но тогава италианската треньорска пътека едва започва. И той можеше да си го позволи. И сега?

Rate this post