Последният шанс за “Наполи”

Те призоваха Карло и бившата “alma mater” – в “Милано”, но по някакъв начин треньорът наистина не искаше да отиде там. Или по-скоро, не искаше изобщо да отиде. Но, за да не обиди главния си клуб в живота, Анчелоти отговори на Росоньори, което вероятно е нещо такова. Милан чакаше да назначи временен работник – Гатузо. Но Карло не смееше да се върне. И в крайна сметка, остана на предложението на президента “Наполи”.

Последният шанс за “Наполи”

Гневният лидер на Партенопите Аурелио Де Лаурентис има подобна история. Вече бивш наставник “Наполи” Маурицио Сарри е свършил отлична работа в отбора, като два пъти става вицешампион на Италия. Де Ларинис изглеждаше склонен да остави “философа” в отбора. Да, и екипът подкрепи своя allenatore. Но той поиска време да мисли. Подобно на това, трябва да се консултирате със семейството си, да обсъждате всичко в спокойна атмосфера. Тези, като цяло, разумни и много подходящи думи разгневиха президента на неаполитанския клуб. И той трескаво започна да търси заместник на Сърри. Маурицио също не остана в победата, като бързо даде трансфер в Челси. Но сега историята не е за него.

De Laurentis успя да извади най-тежката и най-желаната “партида” в тази ситуация. По едно време, съмишлениците на съвременните латиноамериканци и шампионери в Сан Паоло, но ако има дори и най-малката възможност да уловят сом, защо да обърнем внимание на кръстоносците?

Странно, както звучи на пръв поглед, Карло Анчелоти не е трябвало да убеждава дълго време. Процесът на преговори между президента на “Наполи” и бившия треньор на “Бавария” не трая дълго. И коронован със силен подпис на договора. Силен – във всяко отношение. Дори финансово: за годината на работа в Наполи, Анчелоти ще получи шест и половина милиона евро. Според този показател Карлито става един от най-високоплатените наставници в Апенините. Стипър от него – само Allegri от Juve.

Rate this post