Ограниченият начин за игра на французите

Deschamps реши този проблем също. Той действа стратегически мъдро, като жертва творческите сили на Пога и го лишава от “лиценза” за творчество. На това Световно първенство видяхме най-дисциплинираното Филдинг, който играеше неусетно и не измисли нищо излишно. Всъщност той става третият защитник на Франция, докато е най-творческият от всички централни халфове. В тази роля Погба показа какво се очакваше от него в Man United.

Ограниченият начин за игра на французите, базиран на бърз трансфер на топката към атаката и минимално притежание в центъра, беше следствие от равновесието, което Дешамп даде на отбора. В резултат на това Франция показа примерна игра за любим в голям турнир. За тези, които вече са преодолели ужасите на пубертета и не вярват, че само създателят може да бъде любим играч, а всеки футбол, освен нападателя, заслужава префикс против, трябва да е ясно, че на кратко разстояние от Световната купа балансът и дисциплината са по-важни от творчеството и импровизацията ,

Коментатор: “Matuidi е един от любимите ми играчи във френския отбор, защото е истински боец.” Какво същите лайна !!! Любимият играч може да бъде създател, а не боец!

Ето защо най-често най-ярките спомени за големите турнири са малки отбори като Коста Рика през 2014 г., а романтиците най-често губят в полуфиналите и финалите като Холандия през 2010 г. Дори Белгия, представена на Световната купа в Русия като контраатака, по-малко събрани от Франция, готови да седят в собствената си наказателна зона за любимата звезда на тениска.

Победата на френската и последната световна купа като цяло стана най-доброто напомняне, че футболът може да бъде различен. Опитвайки се да го намали до позиционни атаки, контрол на топката и безкористни мускетари – това е предателството на играта. Хърватия с невероятен център на терена за повече от един час се наложи срещу Дания, а след това пострада и се преодоля в извънреден труд с Русия и Англия. Диего Годин, Варан и Утити, Вида, Хари Магуайър показаха, че може да се насладите на четенето на играта на централния защитник, неговите селекции и не по-малко от трикове и стачки на стачкуващите.

Rate this post