Миналия сезон Самба играе в шампионата за Астън Вила

Застаналият африканец дойде в руската Премиер лига от “Блекбърн” през февруари 2012 г. за 14 милиона евро и през цялата година беше една от главните звезди на Макачкала “Анджи”. Въпреки това, в началото на 2013 г. Samba е бил с един милион по-скъп от размера на покупката си, продаван е на Куинс Парк Рейнджърс, където остава само до лятото и отново, но вече е закупил 11,6 милиона евро от Anji. Месец по-късно местните жители на Махачкала отново решават да кажат сбогом на конгоанците, като го продават за 10 милиона евро на Динамо Москва, където Самба играе до август 2016 г., след което е освободен от свободния агент в Панатинайкос.

Миналия сезон Самба играе в шампионата за Астън Вила, след като прекара 12 мача и отбеляза 1 гол. Въпреки това през лятото жителите на Бирмингам не искаха да подновят договора с ветеран и той беше в състояние на свободен агент, който той все още е.

Сердар Таски, Германия, 31 години

В RPL играе за Спартак. Прекараха 74 мача в лигата, отличаващи се с 2 гола и 2 асистенти.

Един ученик от “Щутгарт” с турски корени е бил в Русия през лятото на 2013 г. Той е придобит от Спартак за 4 млн. Евро, а сделката е много изгодна за московчани, тъй като стойността на трансфера на Тъски по това време се оценява на 9 млн. Евро. В лагера на “червеното и бялото” Сердар в крайна сметка прекара 5 години, като по това време стана един от най-важните центрове на отбора. През февруари 2016 г. играта на Тъски дори привлече вниманието на Бавария, която се съгласи със Спартак за 6-месечен лизинг на футболист, като му плати 2,5 милиона евро.

10 легионери, които са играли в RPL, които сега са без клуб

В края на юни 2018 г. Спартак съобщи, че напуска екипа на “Таска” поради изтичането на договора. Странно, Сердар не намери подходящи варианти за лятото и все още търси нов клуб. Очевидно е, че Таска все още се надява да играе на сериозно ниво, защото е само на 31 години – все още е рано да завърши с футбола на тази възраст …

Rate this post