Играейки у дома за Динамо Тбилиси

От юли остава без клуб и Милкович. През лятото имаше слухове за предстоящото завръщане на този играч в родната му Сърбия, но това никога не е било така. В своята 28-годишна възраст по принцип доброто качество на правото назад все още не е необходимо за никого. Има обаче подозрение, че това не е дълго …

Джорджи ЛОРИА, Грузия, 32 години

В RPL играе за Криля Sovetov и Anzhi. Той изигра 53 мача в лигата, като допусна 63 гола, остави вратата “суха” в 13 двубоя.

Играейки у дома за Динамо Тбилиси, Лория бе отличена като един от топ вратарите на грузинския футбол. В резултат на това той беше забелязан в Гърция, където беше на договор, първо в OFI, а след това в Олимпиакос. Вярно е, че ако Лория наистина играеше в първия отбор, той успя да остане в гръцкия гранд за два месеца, след което напусна клуба. През лятото на 2015 г. имаше слухове за интерес към Лория от “Нотингамската гора” и дори “Челси”, но грузинският вратар не можеше да отиде в Англия – той не получи разрешителното за работа, необходимо за тази страна. В резултат на това през септември, по правата на свободния агент, Лория се премести в Крилия Советов. След като играят два сезона в Самара, задържалите ги грузинци бяха изпратени до Anji, но не успяха да спечелят конкурса за правото да бъдат считани за ключов пазител на портата. Върна се в “Крилата на съветите” Лория, както се оказа, не за дълго. Още в началото на септември стана известно, че играчът получи статут на свободен агент, а в интервю Джорди заяви, че е напуснал клуба “не по собствена инициатива”.

До момента вратарят, чиито активи 45 мача за националния отбор на Грузия, остава безработен. Въпреки това, той може да си спомни времената в “Крилата на съветите” със задоволство – в този клуб той достигна върха на кариерата си до декември 2016 г., когато реномираният портал “Трансграмарт” оцени договора му на 1,5 милиона евро – най-високата точка в футболния живот Лория.

Кристофър Самба, Република Конго, 34

В RPL играе за Анджи и Динамо. Прекараха 70 мача в лигата, отличавани с 10 гола и 2 асистенти.

Rate this post