Девет години по-късно

Валери Василенко – независимо дали Карло Анчелоти ще може да стане негов в Неапол, като Маурицио Сари, или неговата незавидна съдба го очаква.

Път на КарлитоФото: ФК Наполи
За “Наполи” Карло Анчелоти – последният шанс. Но за Карло Анчелоти “Наполи” е голям въпрос. Златната средна не се очаква. Карло Анчелоти или ще приведе неаполитанския клуб на ново ниво, или ще остави “Партенопа” под отровното крясъка на тълпата. Няма просто друг начин в тази небанкова ситуация. И мачът “Юве” – “Наполи” е потвърден само.

Девет години по-късно

Анчелоти се връща девет години по-късно в Серия А. Но той не се връща в Милано или роми, както някога е обещал, но в Наполи. Картлето се завърна в родния си град като един от най-титулярите треньори в света. И най-малко – най-известният италиански треньор от последните двадесет години.
Защо реши да се премести в Неапол? Въпросът не е празен, въпреки че, ако се вгледате в него, в него няма толкова “сол”. От една страна, Анчелоти работи с грандовете. Дори не и така – той работеше с клубове, които имат неограничен бюджет. Ювентус, Милан, Челси, PSG, Реал, Байерн – във всички тези “бездънни джобове” бяха готови не само да погледнат в устата на флегматичен италиански, но и щедро да харчат пари за “нова кръв “. Не на последно място поради тези финансови инжекции, въпреки че, разбира се, не можете да отнемете причината Карло да се смята за гений, Анчелоти спечели Шампионската лига три пъти през тези щастливи години. И точно в заглавната си шведска маса – точно двадесет различни трофеи.

За тези наистина щастливи и почти безоблачни години “Папа Карло” е загубил навика да работи с малки и нискобюджетни проекти. Той все още не е на 60 години, но отдавна е бил класик на жанра в живота му. Със сигурност той вярва, че неочакваното оставка от Бавария е досадно недоразумение, което много скоро ще бъде забравено, като лоша мечта. Той наистина искаше да работи, за да докаже, че в “Бавария” той е бил лекуван грозно и грубо. Но творческата пауза беше ясно закъсняла. Анчелоти хвърли “рибарски въдици” в английската Висша лига. Доброто е, че след почти всеки сезон местните субсидии променят наставниците си. Но този път не успя. Италианската футболна федерация влезе в самия Анчелоти, след провала на “Аззура” в селекцията за Световната купа “2018”. Но Карло поиска такава заплата, че FFI реши да заложи на “понижения пилот” Манчини.

Rate this post