Гудел отхвърли въпроса: Аргументът на Касперник не е в армията

Goodell обаче направи грешката, която има толкова много други: протестът на Капенерник има нещо общо с военните. “Не непременно съм съгласен с това, което прави”, каза Гудел в сряда. “Подкрепям нашите играчи, когато искат да видят промяна в обществото и ние не живеем в едно перфектно общество. От друга страна, ние вярваме много силно в патриотизма в NFL. Аз лично вярвам много силно в това. Мисля, че е важно да имаме уважение към нашата страна, към нашия флаг, към хората, които правят страната ни по-добра; за правоприлагащите органи и за нашите военни, които се борят за нашите свободи и нашите идеали. “Goodell щеше да има по-точна чета на думите на Kaepernick, ако 28-годишният му говори във Валяриан.Вместо това, Гудел добави към пламъка на нелепото убеждение, че Капенерник е насочил военните към своя протест и не се е занимавал с борбата срещу полицейската бруталност и неравномерното систематично отношение към черните американци, за които се занимаваше конкретно куотърбекът.

Не е само “Гудел”, който грубо погрешно е представил това, което каза Касперник.Джейсън Уитлок, който е черен, и колегата му Фокс Спорт Клей Травис са начело на тези луди, безсмислени атаки срещу Kaepernick. Представяйки нестабилната ярост, насочена към куотърбека, Травис изказва снимка на Kaepernick с приетото семейство, които са бели, с надписа “Нямам представа как Колин Капенерник оцеля в детството толкова грубо.” Ушите и мозъкът на Травис обикновено работят ужасно, затова не бива да се изненадва, че ще направи или каже нещо идиотско.За да му липсва обаче, че Капенерник не говори за собствения си живот, но животът на други черни хора, ранени или убити от смъртоносна полицейска сила, е ново ниво на глупост. (И дори тогава, да мислиш, че Касперник, осиновено черно дете се е състезавало в бяло семейство, не се е занимавало с дълбоки нещастия в живота си, това е специален вид орех, който Травис винаги показва.) Вашингтон Дух даде феновете на Меган Рапино, химн протест Прочетете повече

Америка трябва да има криза на разбирането. Защото е загадка колко са неправилни за действията на Капенерник. Треньорът на NHL Джон Торторела и собственикът на NWSL Washington Spirit Бил Линч станаха най-новите спортни фигури, които не успяха да мислят дълбоко за тази тема.Едно нещо би било, ако Kaepernick се застъпи за неконтролирани, непоправими послания като “ченгетата са винаги погрешни” или “американците трябва да се срамуват от войните си”. Но Kaepernick не е направил и не е казал тези неща. Той просто иска да има подходящо наказание за неоправдано полицейско убийство на черни и кафяви хора в тази нация.

Цялата жлъчка от онези, които се отвращават към Касперник, е нездравословна. Тази омраза ще се увеличи само през сезона на NFL, особено ако Kaepernick спечели обратно началната задача на Niners от пешеходец Blaine Gabbert.Цялата обществена подкрепа и окуражаване, които Kaepernick получи от високопоставени спортисти и знаменитости, ще останат съпоставени с онези, които отчаяно искат да се провалят.

И повечето от онези, които са отвратени от Касперник, ще продължат да объркват или да отхвърлят посланието, за което се застъпва: че чернокожите хора не заслужават да бъдат убити несправедливо от онези, които трябва да ни защитават. За някои, обаче, това просто съобщение е твърде сложно или по-скоро твърде реално, за да ги приеме.

Rate this post