Борусия Дортмунд, нападнат от Уефа, след като феновете на Тотнъм бяха ранени при смазване

Borussia Dortmund е обвинен от Uefa след като 17 феновете на Тотнъм бяха ранени в последния си мач от миналата седмица.

Феновете бяха наранени, когато се бореха да влязат в Westfalenstadion преди последната 16 мача и Uefa откри дисциплинарни производства срещу германския клуб.N’Golo Kanté на Mattia Destro: какво най-добрите европейски свидетелства ни учат за това как да похарчите Прочетете още Управлението, етиката и дисциплинарното тяло на Uefa накара Дортмунд да блокира стълбища на място, които биха нарушили член 38 от разпоредбите за безопасност и сигурност.Делото ще бъде изслушано на 19 май. Феновете на “Спърс” са били лекувани за наранявания, причинени от полицейско пиперче, докато друг, според съобщенията, трябвало да бъде отнесен на носилка.

поддръжниците бяха пренасочени към различен вход на стадиона малко преди началото. Мартин Клоак, съпредседател на Trust на поддръжниците на “Тотнъм”, заяви: “Отидох до футбола от края 70-те и това е един от най-лошите изживявания, които трябваше да вляза в земята. Бях много изненадан, защото очаквахте, че ще бъде добре организирана. Това е един от най-големите стадиони в Европа. “Говорител на” Тотнъм “заяви:” Неправилното насочване на нашите фенове от полицията заедно със затварянето на въртящи се врати създава потенциално опасна ситуация.Използването на спрейове от пипер е напълно ненужно и неприемливо “. Полковник от Дортмунд каза, че късното пристигане на феновете на Спърс създаде неочакван натиск върху входовете, които трябваше да бъдат временно затворени.

Едно изявление гласи: “За да се предотврати неконтролируемия вход на последователите на” Тотнъм “, полицейският аерозол и пипер бяха използвани от полицията, в която 17 английски поддръжници бяха леко ранени поради дразнене на очите. Освен това полицейски служител и петима служители от служба “Сигурност” бяха ранени в хода на тези мерки. “Тотнъм загуби последните 16 мача с 3: 0, а втория крак, който ще се играе в White Hart Lane в четвъртък.

Rate this post